C&W 的家 | 大地色布料與深色木頭家具帶來的安定感

Home > Interviews > C&W 的家 | 大地色布料與深色木頭家具帶來的安定感

27 9 月 C&W 的家 | 大地色布料與深色木頭家具帶來的安定感

 

"家是最甜蜜的負擔"……………

“Home, the sweetest burden”…

 

我們討論設計的過程中,Chien-ling的老公Wen都是默默的在一旁,老婆喜歡什麼他都ok,講話也都慢慢的小小聲的,臉上不會有太多表情,好像曲線圖不會有太大的起伏,接近完工的時間,每一次再跟他們碰面,我發現Wen的笑容變多了,開始會很興奮的跟我說怎樣怎樣,還有每次把車停在地下室就忍不住跑上來看一下,連岳母大人也偷偷跟女兒說,女婿的心情變得好好喔~哈哈,對他來說多了房貸要付,還有接著第二個寶貝又要出生,新家離公司也比之前遠,這些其實都要工作的更辛苦,但我想,這些對他來說都是”最甜蜜的負擔”。

During our discussion, Wen, the host, always remained silent and nodded whenever the hostess asked. Straightfaced, I would say. But as the deadline approaching, the smile curve lengthened with excitement. Even the mother-in-law found him leap with a joyful heart. I guess even the financial load turns heavier, for Wen, it’s the “sweetest burden”.

當初買的是預售屋,交屋的時候隔間與廚衛也都OK,若要說設計的源頭,應該是她們當初跟建商選了深色的超耐磨地板,所以,之後的家具與走向,其實都是以這個為基礎 。雙色拼接的床簾布料與黑白幾何的地墊,猩猩/北極熊/企鵝動物插畫的抱枕都是為她們的家特別選用的。

It’s a newly built apartment with dark walnut laminate flooring. With this kind of flooring, either the bright or dark design can make shabby chic style. Artistic details, such as dual colored fabric curtains, black and white print carpet, and Ohh Deer cushions, are placed to bring the cheerful atmosphere.

%e6%a9%ab2

living003

%e6%a9%ab5

living028

living027

%e4%ba%ba034

living007

living018

%e4%ba%ba002

%e6%a9%ab3

有變動格間的部分主要是原本的廚房空間後面還有一個不大不小的區域,我們決定讓這邊多了一個儲藏室,外觀的完成面,就使用整面的文化石去貼,讓整個家多了一些放鬆.自然的效果出來,面積也大膽的一直延伸的走道的空間,這個規劃,我想是讓他們一開始擔心自己錯選的深色地板反而變成是優點的改變。儲藏室前的內凹小桌跟層板,是可以當作自己想寫些小東西的地方及一進門的包包要外出的東西暫放處,還有讓夫妻倆好多的小公仔,好好的站出來:)

Storage is spared from a small area behind the kitchen. Cultured stones are used to bring in casual and relaxing breeze. Thanks to the dark flooring, the earth tone accent absolutely appears in elegant outlook. Vibrant accent from the featured floating wooden shelves with a collection of cartoon figures becomes a youngster spirit decoration in modernity.

%e6%a9%ab1

他們家在11樓,最棒的地方就是可以從客廳跟餐桌旁邊的落地窗俯瞰整個竹北的平房與田地,光線與通風都非常好,我想是因為這樣,所以他們家的照片看起來,都有一種很開闊的感覺。我都一直覺得大餐桌跟客廳相連,家人的互動都會變的很好,有一種,我們都在同一個空間裡,但是各做各的事,想跟對方說一兩句話就抬個頭,想偷看對方在看的電視,也是抬個頭:)

The apartment is seated on the 11th Floor, which has a beautiful bird’s-eye view of Zhubei from the living room and the dining area. The natural light streams in from this side, giving life to everything in the room. The sleek atmosphere creates the ideal space to slow down and reconnect with oneself or each other.

restaurant001

%e6%a9%ab4

restaurant023

現在新成屋的房間真的都很小,在規畫上面,好在我們都很有共識就是簡單舒適即可,主臥房的部分我們選用了深色木質百葉,讓進入房間睡覺的心情可以更沉靜….還有衣櫃的部分也捨棄了傳統的系統櫃門片衣櫃,選用IKEA的頂天立地式開放衣櫃,衣櫃與落地窗簾布料選用相似的同系列亞麻布,還有那個床邊的IKEA紙落地燈,當燈一點起,Chien-ling馬上驚呼,好舒服阿~真的不要小看一盞情境光源阿!!

Small area within this apartment is transformed to be a cozy living place with peaceful nuance. Bedroom with dark wooden shutter calms the spirit. The moderate and simple linen curtains generate a soothing eye sight. The light warms up the texture. By having calm, quiet and eye capturing shade, the apartment effectively becomes a brainwave for the dwellers.

至於小寶貝的房間,因為現在也才滿周歲,就先把書櫃充斥她的尿布玩偶吧!可愛的大熊~~

As for the baby’s room, a big hugging bear serves a nursery comfort.

room002

room006

祝福他們一家人永遠像每次見面那樣,簡單自在快樂~~

Best wishes to this sweet family.  Live happily ever after~

 


 

sketch-cw

 


.

.

Tags:


Send this to a friend